LED televízió (278)

Összesen: 278
Rendezés

Találatok: 278

Legnépszerűbb termékeink

LED televízió vásárlás

Egy komfortos otthon elképzelhetetlen televízió nélkül. Nappaliba, hálószobába; egy fáradságos nap levezetéséhez, vagy összejövetelekhez, közös filmezéshez – ki, mire használja. Egy biztos, a Tv mindennapi életünk elengedhetetlen kiegészítője.

A megfelelő méret dilemmája
Mielőtt Tv-t vásárolunk, határozzuk, meg hogy a lakás melyik helyiségbe szánjuk a készüléket. Ez főleg a méret szempontjából lényeges, s ezzel el is érkeztünk az első problémához, ami felvetődhet: Mekkora legyen a tv átmérője? A televíziók méreteit általában centiméterben, vagy hüvelykben adják meg (1” =2,54cm). Hogy nekünk mekkorára van szükségünk, azt tehát elsősorban lakásunk paraméterei szablyák meg, ezen kívül csak képzeltünk szab határt, milyen nagy felületen kívánjuk kedvenc tartalmainkat megtekinteni. Hálószobába 32” körüli készülékek ajánlatosak, a 42-55 hüvelykes LED tv-k középkategóriásnak mondhatók, míg 60” felett már nagynak számítanak. Az ár és a mértek között természetesen egyenes arányosság van. S habár az ember szeret elbüszkélkedni vele, hogy milyen órási tv készüléke van, figyeljünk, rá, hogy a nagy mérethez, nagy felbontás társuljon, különben a képminőség élvezhetetlenné válik.

LED, Plazma, vagy 3D tv?
A következő megfontolandó kérdés, hogy milyen típusú televíziót válasszunk. A választék itt is egész széles spektrumon mozog. 3D Tv, LED Tv, Plazma Tv… Mindegyiknek megvan a maga előnye és hátránya. A Plazma Tv-k lassan kimennek a divatból, s 3D-s társaik sem tesznek eleget a várakozásnak. Így legnépszerűbbnek a LED televíziók mondhatók. Ez a típus LED-es megvilágításáról kapta a nevét. Élénk és világos képekkel szolgál, alacsony energiafelhasználás mellett. Létezik okos változata. Egy Smart LED Tv internetes alkalmazások letöltésére és futtatására alkalmas. Ezen kívül olyan plusz szolgáltatásokkal rendelkezhet, mint személyre szabhatóság, vagy médialejátszás. Természetesen létezik 3D LED Tv, illetve 3D Smart Tv is, ezekkel haza vihető a 3D-s mozi élménye.

A pixelek bűvöletében
A gyártók szeretnek nagy számokkal dobálózni, a felbontás terén, ne dőljünk be azonban ezeknek a sokatmondó ígéreteknek! Persze a hibátlan képminőség érdekében fontos a nagy felbontás, főként nagy képátló mellett, de van egy tartomány mely felett, a különbség már csak árban figyelhető meg. Legjobb, ha Full HD Tv beszerzését preferáljuk, de a HD felbontás is szép képeket tár elénk. A felbontáson kívül, jó ha odafigyelünk a kontraszt arányra és a látvány mellett a hangzást sem hanyagoljuk el!

Extrák és dizájn
Végül gondoljuk át, milyen extra funkcióknak vennénk hasznát! Ilyenek lehetnek az időzített kikapcsolás, a teletext funkció, a kép megállítása, valamilyen felvevő funkció, esetleg különböző perifériák jelenléte, például USB, HDMI, vagy SCART csatlakozó. Ha mindezzel végeztünk, mivel a Tv lakásunk berendezésének részét képezi, nem árt ha külsőségekre is fordítunk egy kevés figyelmet. Persze ez ne menjen a minőség rovására, de a harmonikus környezet kialakítása érdekében, jó ha a Tv tetszetős megjelenése illik a többi bútordarabhoz.

A Extreme Digital tárházában rengeteg televízió várja, hogy otthonra találjon. Philips LED tv, Panasonic LED tv, LG 3d tv, Smart tv wifi funkcióval, s további nagyszerű készülékek állnak rendelkezésedre.