1 800 Ft

tudtad?

Rendelésedet ingyen átveheted szaküzletünkben vagy eMAG easybox  csomagautomatában!  Rendelj akár most!

Hasonló elérhető termékek

Kántor Zsolt - Madarak, puha gépek

Tiszatáji Alapítvány, 2007ISBN: 9638496617

Részletes leírás »
1 800 Ft

Elfogyott

Részletes leírás

BÁGER GUSZTÁV költészetét egy kiiktathatatlan faktor, a léptékváltás dimenziója veszi körül, akár a kortárs lírai sokféleség, akár a Nagy Múlt kanonikus rekvizitumai felől nézzük a szövegek kontextusát. Valamit tud, amit a többiek nem nagyon. Van egyfajta stichje, ami zamatot kölcsönöz keserédes beszédének. Sajátos ízei a nyelv legeldugottabb pontjairól lemetszett mintavételek. És a lírai mikroszkóp alatt valóban felfedezés várja a befogadót, a distinkció új összefüggései, eddig feltáratlan mondat-anyagok, szó-szövetek. Ahogy Rugási Gyula írta a kötet lektori jelentésében: Kántor Zsolt újrafelfedezi Bágert. Nincs meglepetés annak, aki meglepetést várt. Sok-rétű, domináns hang. Irritál és lelkesít egyszerre. A vers-válságnak vége. Vannak járatlan ösvények, amiket minden tehetség maga vág „össze”. S szét. Olykor a dekonstrukció, más alkalommal a rekonstrukció az a módszer, amivel a recenzens Báger Gusztáv líra-világához közelít, ahogy a versek közel engedik a beszéd közepébe, oda, ahol a szöveget szöveggel lehet csak „újraírni”. Tudjuk, a generációk sora után átcsapott a világ degenerációba. De mindig kitalált a dzsungelből az elemzés, ha a regeneráció áttetsző ernyőjét nyitotta ki a textus fölé. És a Báger-művek ezen az üvegen keresztül néznek az olvasó szemébe. A derű, az oldott lét optikáján át. Értelemszerűen ez egy más léptékkel mért lépték így. A megváltozott mércék ideje, az újdonságpszichózis (unalma/uralma) utáni korszak nyitányaként.
Teljes leírás

Specifikációk

Cikkszám
93036
Gyártó
NO NAME

Vásárlóink véleménye a termékről

Termék átlagos értékelése

5 csillag
0
4 csillag
0
3 csillag
0
2 csillag
0
1 csillag
0

Mások ezt is vásárolták!

Extra Garancia Standard

A termék eredeti garancia idejének lejáratát követően, rendeltetésszerű magánhasználat mellett fellépő, tartós belső hibából eredő, a termék alkatrészeinek előre nem látható meghibásodása esetén nyújt fedezetet a biztosítási feltételekben meghatározottak szerint.
 

Extra Garancia Balesetbiztosítás

Baleseti jellegű külső hatás következtében fellépő fizikai károsodás során keletkezett meghibásodásra nyújt védelmet, az eredeti garanciaidő alatt. Akár töréskárra is!

 

Extra Garancia Prémium

Mind a Standard, mind pedig a Baleseti csomag szolgáltatásait együttesen tartalmazza. A Standard csomag bővített változata, amely a termék eredeti garancia idejének lejártát követően fellépő műszaki hibák mellett a biztosított termék baleseti jellegű meghibásodásaira is fedezetet nyújt a biztosítási feltételekben meghatározottak szerint. Akár töréskárra is!

További információért kattints ide!